052 580 499 и 052 919 749    office@aeroisk.bg     
 052 580 499 и 052 919 749      office@aeroisk.bg    

Обезщетение до €600 при закъснял или отменен полет!

  • Не заплащате нищо, ако не съберем обезщетението.
  • Комисионна от 25% + ДДС, само при успех.
  • Квалифициран екип от български юристи.
Проверете полет


Не знаете номера на полета си?
Вече имате регистрация
Проверете статус

Права на самолетните пътници в ЕС

Съгласно европейското законодателство, всеки пътник, независимо от националността му, има право на парично обезщетение при

Парична компeнсация между €250 и €600 ви се дължи независимо, че авиокомпанията ви е предоставила заместващ полет, безплатни храни и напитки или безплатен хотел.

Правото на парично обезщетение зависи от различни фактори, например дали авиокомпанията е можела да предотврати причината за проблема и какви са точно обстоятелствата около този проблем. Не се дължи обезщетение при стачки, лошо време или терористични актове.

В повечето случаи авиолиниите неоснователно отказват да изплатят обезщетението, надявайки се, че пътниците ще се откажат и няма да търсят дължимото им парично обезщетение за забавен/отменен полет или отказан достъп до борда на самолета.

Ние от АероИск сме запознати с тези лоши бизнес-практики и използваме правната си квалификация, за да съберем както извънсъдебно, така и по съдебен начин обезщетението, което авиолиниите ви дължат. Ние сме екип от Европейски адвокати и юристи, които практикуват на територия на Европейския съюз на основание Директива 77/249/EEC. Освен всичко – говорим и Руски език!

Кога имам право на обезщетение по Регламент 261/2004 при отменен полет, забавен полет или при отказан достъп до борда на самолета?

От какво зависи размерът на обезщетението?

Размерът на обезщетението при отменен или закъснял полет както и при отказан достъп до борда зависи основно от разстоянието на полета.

До 1500км От 1500км до 3500км Над 3500км
250 евро 400 евро 600 евро

Възстановяване на цената на билета при настаняване на място в по-висока/по-ниска класа (downgrade)

Често авикомпаниите продават повече билети, отколкото има свободни места в самолета. В тези случаи авиолиниите предоставят друг заместващ и близък по време полет. В такива случаи обаче, мястото ви на този друг полет може да е в по-висока класа (например бизнес класа) или пък в по-ниска класа (в икономична класа). В случай, че авиокомпанията ви е предоставила място от по-висока класа, обезщетение за промяна в класата не се дължи. Ако обаче авиокомпанията ви е предоставила място в по-ниска класа, вие имате право на възстановяване на част от цената, която сте заплатили за билета ви, както следва:

До 1500км за всички полети Над 1500км за вътрешни на ЕС полети От 1500км до 3500км за всички полети Над 3500км за всички останали полети
30 % от цената на билета 50 % от цената на билета 50 % от цената на билета 75 % от цената на билета