052 580 499

Имате право до €600 при закъснял или отменен полет!

  • Без риск! Не заплащате нищо, ако не съберем обезщетението.
  • Комисионна от 25% + ДДС, само при успех.
  • Квалифициран екип от български юристи.

Проверете за обезщетение

Отказ на достъп до борда на самолета

Авиолиниите често продават повече билети за даден полет, отколкото са свободните места. Тази порочна практика обаче създава проблем за пътниците, тъй като при резервации и закупуване на билет, системата за продажба на билети ще ви издаде валиден билиет или резервация. В този случай, ако се появите на време за чекиране и няма свободни места на борда, екипажът ще ви откаже достъп до самолета. В Този случай авиокомпанията ви дължи обезщетение.

В някои случаи авиокомпаниите предлагат ваучери, точки или пари на пътниците, желаещи доброволно да се откаже от мястото си и да летят с по-късен полет. При такива случаи на "доброволно отказване от място" в ползва на друг пътник, няма да имате право на парично обезщетение за отказан достъп до борда на самолет.

Ако никой от пътниците не се откаже от своето място във ваша полза, авиокомпанията ще бъде принудена да ви пренасочи към по-късен полет или дори друга авиокомпания, за тяхна сметка. В този случай, въпреки че са ви предоставили "безплатно" друг полет, за неудобството което ви е било причинено, авиокомпанията ви дължи парично обезщетение до €600.

Пътниците, на които им е отказан достъп на борда, поради това, че пътуват с невалиден паспорт или без виза (ако тя се изисква), нямат право на парично обезщетение за отказан достъп до борда на самолет.