052 580 499 и 052 919 749    office@aeroisk.bg     
 052 580 499 и 052 919 749      office@aeroisk.bg    

Обезщетение до €600 при закъснял или отменен полет!

  • Не заплащате нищо, ако не съберем обезщетението.
  • Комисионна от 25% + ДДС, само при успех.
  • Квалифициран екип от български юристи.
Проверете полет


Не знаете номера на полета си?
Вече имате регистрация
Проверете статус

Отменен полет

Кога един полет се счита за отменен?

Авиолиниите считат един полет за отменен, когато последният не се е извършил. За да получите обезщетение Вие трябва да отговаряте на редица условия. Най-важното условие е, че трябва да сте резервирали билет точно за полета, който е бил отменен. В резервацията ви трябва да бъде упоменат въпросният отменен полет.

Какво парично обезщетение мога да получа, ако полетът ми е отменен?

Паричното обезщетение при отменен полет зависи от дължината на полета, както следва:

До 1500км От 1500км до 3500км Над 3500км
250 евро 400 евро 600 евро

Авиокомпанията ми предложи друг полет, но ми даде място в по-ниска класа (downgrade)

Ако авиокомпанията ви е предоставила място в по-ниска класа на алтернативен полет, вие имате право на възстановяване на част от цената, която сте заплатили за билета ви, както следва:

До 1500км за всички полети Над 1500км за вътрешни на ЕС полети От 1500км до 3500км за всички полети Над 3500км за всички останали полети
30 % от цената на билета 50 % от цената на билета 50 % от цената на билета 75 % от цената на билета

Времето на полета ми беше преместено за по-ранен час. Това отменен полет ли е?

Ако полетът Ви тръгва много по-рано от първоначално обявеното време, това също се счита за отнменен полет. В този случай, вие имате право на обезщетение за отменен полет.

Полетът ми беше изменен, като мястото на излитане беше от друго летище на същият град, а не от това, което беше първоначално обявено (например, от Лондон Гатуик, а не от Лондон Лутън). Мога ли да възстановя разноските си за придвижването си от едното до другото летище?

Да. Ако има няколко летища в един регион, разходите за придвижване от едното до другото (в случай на изменен полет) трябва да бъдат покрити от авиокомпанията.

Какво се случва ако сам се откажа от полета си?

Ако решите да не се качвате на борда на полет по ваше желание, ще бъдете обвързани с общите условия за превоз на конкретната авиокомпания. В някои случаи, тези общи условия позволяват възстановяване на цената на билета, като се удържат такси за обработка на документите. Всяка авиокомпания има свои процедури, затова трябва да се разгледа конкретният случай. Във всеки случай трябва дасе провери дали отговаряте на условията за получаване на обезщетение.

За да предявите иск за обезщетение за отменен полет чрез АероИск, просто въведете данните за полета си по-горе на тази страница. Ако не знаете номера на полета си, можете да въведете маршрута на полета ръчно (летище на излитане, летище на кацане и име на авиокомпанията). По този начин ще можете да разберете веднага колко кеш имате право да получите като обезщетение за анулиран/отменен полет.

След като нашият сайт провери автоматично дали имате право на обезщетение за отменен полет и колко е то, ние ще ви регистрираме в нашата система, като ще получите автоматичен имейл с номер на иска и парола. По всяко време след това, можете да влезете в системата ни и да качите подписано (без нотариални заверки) пълномощно и ние ще се заемем с иска ви. Ние ще се свържем с авиокомпанията от ваше име и ще предявим иска ви. Ако авиокомпанията не плати извънсъдебно, ние можем да ви предложим събиране по съдебен ред, без да заплащате каквито и да е допълнителни разноски. Съдебните такси и адвокатските хонорари ще бъдат за наша сметка. След като авиокомпанията плати, ние ще ви преведем обезщетението по посочената от вас банкова сметка, като само удържим 25%+ДДС за нашият труд.